perjantai 8. heinäkuuta 2011

Nallekarkit eivät mene koskaan tasan - pari sanaa tasa-arvosta

Minä en ole feministi ja koska sanon sen ääneen, peityn myös tasaisesti paskaan. Minulle feminismi ei ole tasa-arvoa ajava aatesuunta, kuten ei myöskään sovinismi. Ne ajavat toisen sukupuolen edustajien etua
e n s i s i j a i s e s t i. Minulle on aivan se ja sama, miten kyseiset termit nykysuomensanakirjassa määritellään. Minulle feminismi ei tarkoita tasa-arvon liikettä (vertaa minulle rekisteröity parisuhde ei tarkoita avioliittoa). Tasa-arvoa voidaan ajaa vain kehittämällä yhdenvertaisesti kaikkien oikeuksia - ei siis pelkästään sukupuolten välistä kuilua kaventamalla, vaan huomioimalla myös kaikki vähemmistöryhmät, kansalaisuudet ja kulttuurit.

Sukupuolikiintiö on jo sanana naurettava: kuvitelkaa nyt, että kokoukseen tultaessa valtuutettujen pitäisi pudottaa housunsa/hameensa/housuhameensa nilkkoihin, sihteeri tarkistaisi värkin aitouden ja päästäisi sisään tasan saman verran molempia vekottimia. Työpaikkaa haettaessa tilanne kärjistyy entisestään. Vierekkäin sohvalla istuu kaksi jäätävän pätevää jäbänderiä ja yksi muodollisesti pätevä neitokainen. Jos naiskiintiö on vajaa, muodollisilla pätevyyksillä voittaa ja jäbänderit menevät kaljalle, juovat itsensä humalaan, toistavat saman viikko toisensa perään, katkeroituvat ja alkavat sovinisteiksi.

Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ei tulla koskaan saavuttamaan (vertaa kommunismi). Näitä tavoitteita kohti tulee kuitenkin pyrkiä, yhteisen hyvän, yhteiskunnan kehittymisen ja paremman huomisen puolesta. Jos jokin ihmisryhmä pitää itseään muita parempana (vertaa feministit) ja kokee olevansa muiden yläpuolella, ei tasa-arvon eteen tehtävä työ onnistu, koska yhdenvertaisuus on tiessään. Yhdenvertaisuus puolestaan ei ole mahdollista siviilisaatiossamme, koska ihminen on eläin. Ihminen on laumaeläin ja laumassa on erilaisia rooleja, erilaisia tehtäviä ja erilaisia syitä tehdä jotakin. Aina on niitä, jotka luulevat olevansa ravintoketjun huipulla (vertaa porvarit), mutta aina on myös isompi kala (vertaa iso jytky). Heikoimmat kärsivät, vaikka kuinka luvattaisiin, että kaveria ei jätetä. Pelko ajaa ihmistä eteenpäin maailmassa, jonka sain juuri kuulostamaan paikalta, jossa eläminen on yhtä helvettiä.

Onko mitään siis tehtävissä? Maailmassa, niin ihmisten kuin eläintenkin maailmassa, on aina tilaa kehitykselle, yksilön ja yhteisön kehitykselle yksin ja erikseen. Kannustankin kaikkia heittämään epätasa-arvoistavat ja epäyhdenvertaistavat aatteensa tasa-arvon nimissä samaan lutakkoon, minne se kuuluisa jatimatik aina lensi ja elämään edes pienen hetken vapaana ajattelijana. Tulette huomaamaan, miten linnut laulavat kauniisti ja miten taivas onkaan sininen. Mikäli useammat uskaltautuisivat joskus ulos omasta navastaan, katsoisivat maailmaa muustakin näkökulmasta kuin oman keittiön ikkunasta, kiihtyisi tasa-arvo nollasta sataan nopeammin kuin Häkkisen mersu. Suosittelen lämpimästi skeptikon uraa, sillä siinä pääsee sekä a. kyseenalaistamaan muiden mielipiteet ja näkökulmat (also known as provoisoimaan) että b. oppimaan itsestään ja kehittymään ihmisenä, jopa niin taitavaksi että pärjää kiintiöttömässäkin taistelussa, oli sitten nainen tai mies, leijona tai hiiri, kärpänen tai possu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti