tiistai 26. toukokuuta 2009

Vaalimörkö

Joka vaaleissa minua vainoaa aina joku, josta käytän nimeä vaalimörkö. Vaalimörkö on tyyppi, joka tunkee visiiriin joka tuutista ja joka hetki. Usein vaalimörkö kaiken kukkuraksi on aivan eri linjoilla asioista kuin minä ja järjestäen saan hänet vaalikoneista vähiten sopivien top kympissä. Mörköys siis vain johtuu siitä, että ko. ehdokas markkinoi itseään tavoilla, jotka tavoittavat minut. Olen siis heidän kohderyhmäänsä. Valitettavasti.

Tänä vuonna vaalimörön roolin on saavuttanut Kokoomuksen Ukko Metsola. Ensimmäistä kertaa mörkö näyttäytyi minulle katumainoksessa, missä hän kekkosmaisuudella myy itseään. Avaanpa sitten lehden kuin lehden, internetsivun kuin internetsivun; aina Ukko hymyilee minulle vastaan. Lopullinen niitti tuli äskettäin kuunnellessani Spotifyta. Perinteisen "Hi this is Jonathan from Spotify"-pälätyksen sijaan biisini katkaisi Ukko Metsolan vaalimainos. Kaiken kukkuraksi Ukko markkinoi itseään minua eniten ärsyttävällä argumentilla: ansaitset ammattilaisen. Minkä takia minun pitää ansaita se, jota äänestän? Ansaitseeko hän sillä äänensä, että minä ansaitsen hänen kaltaisen ehdokkaan? Bull shit.

Toivon kaikkea hyvää Ukolle hänen kampanjassaan. Voin luvata, että tulen seuraamaan hänen kampanjointiaan erittäin tarkasti. Halusin sitä eli en.

*Ennakkoäänestys alkaa huomenna.*

2 kommenttia:

 1. niinpä - mörköjä tai ei. Me emme voi välttyä siltä että olemme jonkun kanssa samaa mieltä ja jonkun kanssa taas emme. Tämä kuuluu demokratiaan, tai ainakin pitäisi kuulua.

  Olen törmännyt itsekin tähän Ukkoon monessa paikassa, turuilla ja etenkin sähköisillä toreilla. En osaa sanoa ärsyttääkö tämä minua vai ei.

  Olen alkanut miettiä asiaa enemmän siltä kannalta, miksi muut ehdokkaat eivät näy ja kuulu samalla tavalla. Mielelläni ottaisin samaa propagandaa vastaa muiltakin, olisi sitten tällaisen liikkuvan äänestäjän helppo vertailla 101% halukkaiden ehdokkaiden välillä.

  Onko kyse haluttomuudesta, kun oma tahtotila ja suunta näyttää olevan kunnanvaltuusto tai enintään eduskunta. Ovatko puolueet pakottaneet ihmisiä ehdokkaiksi vasten omaa tahtoaan kun eivät halua huutaa maailmalle, että ovat ehdokkaina.

  Eurovaaleissa on kuitenkin kyse meille suomalaisille suurista asioista, joten missä luuraavat muut ehdokkaat ?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Anonyymi.

  Olen miettinyt aivan samaa, että missä luuraavat ehdokkaat. Ennakkoäänestys alkaa huomenna, mutta vaalihuumasta ei ole tietoakaan. Olen seurannut tuttujen ehdokkaiden kampanjointia, mutta sekin tuntuu tahmealta, kuin jotenkin väkisin väännetyltä: kampanjoidaan nyt tätäkin vaalia sitten niin. Eniten väsähtäneiltä näyttivät kerran keskustalaiset teltallaan. Siinä niitä seisoi rivissä prosyyrit kädessä. Niin niitä puolueen paikallisosaston miehiä meinaan. Ei ehdokkaita. Vilpitöntä vaalityötä, jota teen kyllä itsekin, en minä sitä kritisoi. Vaan sitä, kun hommasta puuttuu tekemisen meininki ja aitous. Nyt kampanjoidaan vain kampanjoimisen vuoksi.

  Aivotuttaa tällanen.

  VastaaPoista