maanantai 6. huhtikuuta 2009

Kenen joukoissa seisot?

Euroopan parlamenttivaalit ovat monelle, etenkin nuorelle, välivaalit. Eduskuntavaaleissa on jotain perää, presidenttiä valittaessa on yleensä kaikilla mielipide - ainakin toisella kierroksella. Kuntavaalitkin ovat vaikea paikka, mutta helpot kekkerit eurovaaleihin verrattuna.

Eurovaalit ovat kaukaiset vaalit, koska äänestämisen jälkeen valitut katoavat Brysseliin ja heistä kuullaan seuraavan kerran eduskuntavaalien alla, kun osa palaa maitojunalla kotiin. Eurovaalit ovat kaukaiset vaalit myös siksi, että politiikka, mitä Brysselissä tehdään, on jotain niin isoa, ettei se kosketa pientä tavis-Amandaa. Kuntavaalit onkin helpompi tuoda Amandalle tuta, koska niin moni kuntapoliittinen asia konkreettisesti koskettaa häntä tai ainakin hänen elinpiiriään. Eduskuntavaalit nyt välittyvät mediavaalina jo alakouluikäisille.

Eurovaaleihin pitäisi ehdokkaiden ja eritoten puolueen suhtautua jäsenyyskampanjamaisemmin. Vaalien alla näkyvyys sekä sähköisessä että printtimediassa tulee olla voimakasta, toreilla ja turuilla pitää seistä ja puhua eurooppalaista politiikkaa ja tien varsilla pitää olla kuvia numeroineen. Kaikki se muu, mitä vaalien yhteydessä on tapahtuva, on tehtävä hienotunteisesti ja rynnäköllä - molemmat yhtäaikaisesti. Väriä, flyeria, paitaa ja ilmapalloa, blogia, mielipidekirjoitusta ja ärhäkkää oppositiopolitiikkaa. Näillä eväillä (joita on jo alettu syöttää kansalaisille - hyvä! lisää vaan!) SDP nousee. Ja mikäli olette lukeneet lehtiä, on jo noussut. Hidasta, varmaa, tasaista politiikkaa tekevä yhteen hiileen puhaltava, nuorista voimaa ja virikkeitä kumpuava puolue, tulee olemaan näiden "väli"vaalien voittaja. Kenen joukoissa seisot?

2 kommenttia:

  1. Demareilla on nuorehkoissa ikäluokissa varsin hyvä ehdokasasettelu. Erityisen huomion ansaitsee kuitenkin tämä:

    www.pilvitorsti.fi

    Rautaista osaamista ja kokemusta tuolla iällä.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset Anonyymille kommentista. Itse seison Jenny Lindborgin tukijoukoissa. Olen samaa mieltä, että meillä on hyviä nuoria ehdokkaita. Nyt olisi vain ensiarvoisen tärkeää luoda nuorekasta näkyvyyttä myös, ettei kaikki se energia ja into mene hukkaan! :)

    VastaaPoista