perjantai 27. tammikuuta 2012

Kuusi syytä äänestää Niinistöä

En usko, että sellaista äänestäjää löytyykään, joka on sataprosenttisesti samaa mieltä ehdokkaansa kanssa asioista. Minäkään en ole kaikesta samaa mieltä Sauli Niinistön kanssa. Tämän blogin tarkoituksena ei ole selitellä tai perustella äänestyspäätöstäni, koska mielestäni sitä ei tarvitse joutua perustelemaan kenellekkään - paitsi korkeintaan itselleen. Kerron teille kuusi syytä, miksi Sauli Niinistö on paras ja miksi hänet kannattaa äänestää presidentiksi.

Syy 1
Jos joku väittää, että Niinistö on rikkaiden asioita ajava porvaripankkiiri palloliitonjohtaja, joka ei tiedä ulkopolitiikasta yhtään mitään (vain muutamia Facebookista nappaamiani kuvauksia), hän on väärässä ja suosittelen tutustumaan Niinistön internet-sivujen (www.niinisto.fi) antiin. Niinistöllä on monipuolista kokemusta Suomesta ja ulkomailta. Hänen taustansa on juridiikassa ja hänellä on ollut oma yritys. Hän on ollut vuosia kunnallispolitiikassa sekä kansanedustajana ja ministerinä. Väitän, että tämä mies tietää, mistä puhuu.

Syy 2
Jos jotakuta äänestäjää nyppii Niinistön puolue, kerrottakoon, että tämä ei ole puoluevaali vaan henkilövaali.

Syy 3
"Kuten Pekka Himanen on todennut, "tarvitsemme nyt ajassamme ihmisarvon puolesta seisomista. Yksittäin ihminen on muutos, yhdessä olemme vallankumous." Olen täsmälleen samaa mieltä." (Niinistön blogi 26.1.)

Minä myös. Niinistön elämänkokemus ja vankat arvot tulevat esiin hänen olemuksessaan, teoissaan ja sanoissaan. Näen hänet vahvana arvojohtajana, jollaista Suomi tarvitsee. Niinistö kertoo nettisivuillaan asiasta näin:
"Presidentti voi olla arvojohtaja, mutta hänen tehtävänsä ei ole muuttaa ihmisten maailmankatsomuksia. Se olisi väärin. Presidentti voi kyllä näyttää esimerkkiä, kannustaa arvokeskusteluun ja osallistua siihen.Samalla presidentin pitää nousta ideologisen kilvoittelun yläpuolelle tai oikeastaan sivuun sellaisesta. On oltava oikeudentuntoinen, herkkä tuntemaan oikean ja väärän. Presidentin on myös näytettävä linjaa, nähtävä kauas ja oltava johdonmukainen."

Syy 4
Vahva talousosaaminen edellyttää vahvaa ulko- ja sisäpolitiikan ymmärrystä. Presidentillä pitää olla rohkeutta sanoa asiat niinkuin ne ovat. Ylivelkaantumisesta selviytyminen on yhteinen länsimaiden haaste. Niinistö kirjoittaa asiasta näin:
"Paluu tosimaailmaan on kovaa, mutta se toivon mukaan tervehdyttää perusasenteet pitkäksi aikaa. Siinä vaiheessa, kun näemme enemmän epäitsekkyytä kuin ahneutta ja enemmän vastuuta kuin välinpitämättömyyttä, läntinen tie alkaa taas vetää."

Syy 5
Mutta kun se Niinistö kannattaa sitä Natoa! Katsotaanpas, mitä miehellä itsellään tähän on sanottavana:
"On syytä tehdä yksi asia kohdaltani tyystin selväksi: Että Natoonko? Sitä tungetaan, vaali vaalilta, väkisin kurkustani alas, mutta en sitä nytkään niele. En ole esittänyt, että Suomen tulisi noin vain liittyä Natoon. Olen kyllä esittänyt ja esitän edelleen, että edistäisimme eurooppalaista puolustusyhteistyötä niin pitkälle kuin se on mahdollista. Päätepisteessä vastaan voi tulla myös Nato, siis se "eurooppalaisempi Nato".


Syy 6
Niinistö ajaa hyvinvoinnin sanomaa. Niinistön mukaan: "ei ole oikeistolaista työtä. Ei ole vasemmistolaista työtä. On vain suomalaista työtä, jota haluan edistää. Kaikki työ, jo tehty työ tai vielä tekemättä oleva työ, on arvokasta. Ilman työtä ei ole hyvinvointia." Arvostan tätä näkemystä korkealle, koska arvostan työtä ja mahdollisuutta saada tehdä sitä työtä, jota haluaa ja jossa on hyvä. Niinistön mukaan "hyvinvointiin on varaa, kun huolehdimme siitä, että mahdollisimman monella työikäisellä on työtä. Tämän pohjana ovat oikein suunniteltu koulutus ja yritystoiminnan hyvät oltavat. Kaikki hvyä alkaa työstä." Koska työ ei ole kuitenkaan yhtä kuin hyvinvointi, Niinistö lisää vielä: "Vain kansa, jossa mahdollisimman moni työikäinen tekee hyvillä mielin työtään voi huolehtia heistä, joiden työura on jo tehty; heistä, joiden työura on vielä edessä ja heistä, jotka eivät työhön itse kykene."


Syitä oli 6, koska se on Niinistön on äänestysnumero. Bonussyitä olisi vaikka kuinka monta! Suomalaisista arvoista, syrjäytymisen ehkäisystä tai tasa-arvokysymyksistä ei mahtunut edes mainintaa, mutta ne eivät ole yhtään sen vähäpätöisempiä teemoja kuin nämäkään kuusi syytä, jotka tähän esille nostin. Niistäkin voi jokainen lukea itse lisää Niinistön internet-sivuilla tai Facebook-sivuilla.

Lopuksi haluan esittää nöyrän toiveen, että jäljellä olevan reilun viikon ajan maltettaisiin keskustella asioista asioina, loukkaamatta toisen mielipidettä. Voin kertoa, että tämä on yhdeksäs versio tästä blogista - ei ollut helppoa kirjoittaa asiallisesti, kun ympärillä hypetetään ja provosoidaan.

GO SAULI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti