tiistai 10. maaliskuuta 2009

Pari sanaa pääministerin hiihtoharrastuksen kirvoittamana

Tämä eläkeasia on saanut aivan mielipuoliset mittasuhteet. Alunperinhan kyse oli - jo vuosituhannen alkupuolella alulle pantusta, nyttemmin käytäntöön pantavasta - uudistuksesta, jonka kaltaiset toimet ovat välttämättömiä yhteiskuntamme ikärakenteen muuttuessa. Tarttis tehrä jotain, tästä kaikki ovat samaa mieltä. Pullataikina kohosi yli kulhon siinä vaiheessa, kun hallitus alkoi laukoa julistuksia kaikelle kansalle, kuten raamatun ajan hidalgot konsaan. Tästä eivät enää kaikki (luonnollisestikaan) olleet samaa mieltä. Taikinat lensivät saunan seinille viimeistään siinä vaiheessa, kun pääministeri kävi hiihtämässä.

Eläkeiän nosto on suomalaisille arka asia. Asiaa pitäisi hieroa valiokunnissa ja työryhmissä ja näiden pitäisi lausua ehdotelmiaan, hallituksen pitäisi tuumata ja opposition toimia ja ay-järjestöiltä kysyä ja kansalta pyytää kommenttia. Näinhän nyt on tehtykin, mutta tapa, äänensävy ja marssijärjestys ovat olleet vääriä. Nyt ollaan menossa kovaa vauhtia, kutka yleislakkoon, kutka välikysymykseen, kutka torille lauantaina kello 10.00 (tervetuloa, mikäli sopu ei huomenna synny, lauantaina juu tosiaan kaikki torille - siellä ollaan "kapinoimassa" jei! *kirj. huom.) ja kutka muuttamassa Ruotsiin. Näin ei pitäisi enää politiikkaa Suomen kaltaisessa "hyvinvointiyhteiskunnassa" (hapsut provokatiivisena hassutuksena/kyseenalaistuksena) enää vuonna 2009 tehdä. Ei tod.

Eniten minua ehkä pelottaa jälleen kerran se, mitä kaikkea tämän kohun sivuun on päätetty kenenkään huomaamati. Lex Nokia nyt sai julkisuutensa, mutta mitä muuta eduskunnassa on päätetty? Monta sivua on Hesaristakin tätä eläkepropagandaa ja sitten pienellä präntillä löytyy tieto, että nyt ollaan muuten Natossa (kuvitteellinen esimerkki). Sanokaa minun sanoneen. Ja minähän sanon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti