lauantai 21. helmikuuta 2009

Varikset

Eilen näin kummallisesti käyttäytyvien varisten joukon. Ne hengailivat asemalaituirilla ja nokkivat kiihkeästi jotain muonaa maasta. Niitä oli joku toista kymmentä. Yksi oli the boss, hengasi vähän ylempänä jonkin tolpan päällä. Kun tuli kuulutus junasta, the boss rääkäisi ja muut lehahtivat lentoon. Mielenkiintoisin tapaus oli eräs, joka oli siellä muiden joukossa nokkimassa. Aika ajoin se nappasi kollegaansa pyrstöstä ja alkoi pyörittää. Toinen, tämä jota otettiin pyrstöstä, alkoi tietysti rääkyä ihan tuhatta siinä pyöriessään. Tätä kesti, kunnes the boss rääkäisi. Vaakut jatkoivat syömistään kaikessa sulassa sovussa, kunnes hetken päästä se kiusanhenkivaris nappasi taas sitä samaa lintua pyrstöstä. Ja taas pyörittiin, kunnes pomo lopetti touhun huudollaan.

Nämä taistelupukarit eivät olleet lähelläkään toistensa muona-apajia, kyse ei ollut siis siitä. Veikkaukseni on, että sitä toista vaan otti päähän, että se toinen oli ylipäätään siinä. Olemassa. Siksi se vain päätti vähän muiluttaa, näyttää kaapin paikan. Alaosaston kuhinaa ja nahinaa kesti joka kerran vain siihen asti, kunnes ylhäältä tuli käsky lopettaa.

Itsellenihän tämä varisten elämän seuraaminen noin 7 minuutin ajan toi mieleeni monenlaiset ihmisryhmät ja meidän käyttäytymisemme, mutta jos teille tuli mieleen jotain muuta, se on teidän häpeänne. Miettikää, miten me käyttäydymme, ennen kuin alatte arvostelemaan varisten käyttäytymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti