maanantai 2. helmikuuta 2009

Jotta voi tuntea itsensä tärkeäksi


Tuli tänään Hipiltä postia. Valmistelusihteeri Järvenpään kaupungilta (Pekka Hippi, ei siis mitään kettuilua) lähetti postissa minulle kaksi kirjettä. Sisällöltään molemmat olivat täysin samat. Toisessa oli käytetty mustan musteen lisäksi myös sinistä mustetta ja osoitetarra kursiivilla, toinen oli tyyliltään b&w ja ilman kursiivia, tarra kuitenkin oli.

Sisältö oli mielenkiintoinen (kerron tässä vain toisesta kirjeestä, kun kerran sisältö oli sama): Kuuma-kuntien luottamushenkilöiden yhteiset koulutustilaisuudet. Ohjelmassa on kuukauden sisään tehokas kolmiosainen koulutuspaketti, joissa uudet toimikauttaan aloittelevat luottamushenkilöt saavat perehdytystä toimintaansa. Aiheet antavat odottaa paljon itsestään: 1 kunnallisen päätöksenteon toimintaympäristö ja luottamushenkilö, 2 seutudynamiikka ja seudullinen yhteistyö, 3 päätöksenteon juridiikka ja kokousmenettely.

Näiden koulutusten lisäksi omat konkarit antavat omasta tietotaidostaan kahdessa omassa koulutustilaisuudessa. Uusi toimija pääse kyllä mukaan ja saa aimo annoksen faktaa kaadettuna suoraan päähän. Kaikki pitäisi kuitenkin myös sisäistää. Tästä annoin eräässä keskustelutilaisuudessa palautetta myös puoluejohtoon saakka: puolueen nettisivuillla pitäisi olla ladattavissa ohjekirjallisuutta tyyliä "Lautakuntatoiminta for dummies" tai "Valtuustossa vaikuttamisen perusteet". Tätä pidettiin hyvänä ideana ja se kirjattiin ylös. Kaipaan siis käytännönläheistä tukea tässä politiikan ensiaskelilla kun tasapainoilen. Toisaalta kyllähän haasteita pitää olla ja kyllä pitää politiikkaan lähteneen osata sisäistää ja käsitteistää ja snaijata - nopeastikin. Koomisintahan tässä on se, että vaikka koulutuksiin kutsutaan ja tilaisuuksista tiedotetaan, vielä ei kukaan ole minulle virallisesti missään (kirjeellä slash sähköpostilla slash viestillä slash puhelimella) kertonut, että olen rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen kaudella 2009-2012. Onneksi kaupungintalolta saa hyvää palvelua. :)

Ja mikä tämä kuva sitten on? Se on elokuulta 2008 oleva piirrokseni, johon ensimmäisenä hahmottelin vaaliteemojani. Mitä se mustanaamio siinä tekee, mene ja tiedä. Ajattelin ehkä, että se olisi hauska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti